Studenti stomatologie pomáhají lidem ve Rwandě

Česká republika / Sbírku organizuje Sdružení studentů stomatologie České republiky, z.s.

{}

Studenti stomatologie pomáhají lidem ve Rwandě

0 %

Vybráno 16 550 Kč z 150 000 Kč
Zbývá 35 dnů
Sbírka byla ukončena 05. srpna 2024

Pomozte sbírce na znesnáze21 sdílením

Jsme studenti lékařských fakult oboru stomatologie, které pojí touha pomáhat tam, kde pomoci není vždy dostatek a zároveň dělat to, co nás baví. V rámci dobrovolnického projektu INSEKO a na základě spolupráce studentských spolků SSSČR a RDSA, vyjedeme do několika ohrožených regionů v Africe, ve státě Rwanda.

Našim cílem je zpřístupnit stomatologickou péči lidem, kteří si ji často nemohou dovolit, šířit osvětu ohledně ústního zdraví a pomoct s dodáním dentálních pomůcek.

Celý studentský projekt je dobrovolnický, jedeme pomáhat na vlastní riziko (i přes výskyt např. HIV a dalších nemocí) a zároveň si vše financujeme z vlastních prostředků, ovšem i to pro nás není překážkou a nezastaví to naše odhodlání a stále věříme, že projekt má smysl.

Rwanda je zemí, kde není stomatologické péče dostatek a to hlavně na venkovech, kam budeme vyjíždět v rámci našeho projektu a snažit se tuto péči zpřístupnit. Pro nás jako studenty je to jedinečná příležitost dostat se k celé řadě nových případů, zúčastnit se vědecké konference ve Rwandě, mít možnost si vyměnit celou řadu zkušeností a obohatit naše znalosti a dovednosti, které budeme moci později využít i v našich praxích.

Jak sbírka pomůže?

Vzhledem k nákladnosti celého projektu - jako dobrovolníci z řad studentů si platíme letenky, ubytování, stravu a očkování. Součástí nákladů je i registrační poplatek, který se zvedl z původních 750 € na aktuálních 927 €. Celkové náklady tedy vychází 65 000 Kč na osobu. Projektu se účastní 30 dobrovolníků.

Pro spoustu studentů je to nereálná částka, proto prosíme o pomoc, abychom mohli akci uskutečnit. Tím nám pomůžete rozzářit úsměvy tamních lidí. V případě větších částek budeme investovat finance na další zdravotnické materiály pro Rwandu (extrakční páky, kleště, ultrazvuk, výplňové materiály,...)

Partneři sbírky 1

3048

Pro platbu můžete využít také tento QR kód, případně platbu zaslat na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 3048. Pro zanechání vzkazu využijte tlačítko DAROVAT, také pro běžný převod, platbu kartou a Apple/ Google Pay. Pro potvrzení o daru použijte vždy tlačítko DAROVAT. Více se dočtete v našich Darovacích podmínkách.

Sbírku již podpořilo 19 dárců

500 Kč — Anonymní dárce před měsícem

1 500 Kč — Anonymní dárce před měsícem

500 Kč — Anonymní dárce před měsícem

„Děkujeme za vaši práci “
2 112 Kč — Michaela Novobilska před měsícem

„Příště třeba osobně“
252 Kč — Leona Lysáková před měsícem

„Už teď obdivuji a doufám, že nám o tom popovídáte na nějaké přednášce!“
300 Kč — Daniela H. před měsícem

500 Kč — Anonymní dárce před měsícem

252 Kč — Anonymní dárce před měsícem

5 000 Kč — Anonymní dárce před měsícem

1 221 Kč — Anonymní dárce před měsícem