Studenti stomatologie pomáhají lidem ve Rwandě

Česká republika / Organizer: Sdružení studentů stomatologie České republiky, z.s. moc.liamg@rcsss.tnedizerp

{}
0 %

Studenti stomatologie pomáhají lidem ve Rwandě

Amount raised 16 550 Kč of 150 000 Kč goal
Left 33 days
11 % z původního cíle
The campaign has ended 05. August 2024

Help by sharing

Jsme studenti lékařských fakult oboru stomatologie, které pojí touha pomáhat tam, kde pomoci není vždy dostatek a zároveň dělat to, co nás baví. V rámci dobrovolnického projektu INSEKO a na základě spolupráce studentských spolků SSSČR a RDSA, vyjedeme do několika ohrožených regionů v Africe, ve státě Rwanda.

Našim cílem je zpřístupnit stomatologickou péči lidem, kteří si ji často nemohou dovolit, šířit osvětu ohledně ústního zdraví a pomoct s dodáním dentálních pomůcek.

Celý studentský projekt je dobrovolnický, jedeme pomáhat na vlastní riziko (i přes výskyt např. HIV a dalších nemocí) a zároveň si vše financujeme z vlastních prostředků, ovšem i to pro nás není překážkou a nezastaví to naše odhodlání a stále věříme, že projekt má smysl.

Rwanda je zemí, kde není stomatologické péče dostatek a to hlavně na venkovech, kam budeme vyjíždět v rámci našeho projektu a snažit se tuto péči zpřístupnit. Pro nás jako studenty je to jedinečná příležitost dostat se k celé řadě nových případů, zúčastnit se vědecké konference ve Rwandě, mít možnost si vyměnit celou řadu zkušeností a obohatit naše znalosti a dovednosti, které budeme moci později využít i v našich praxích.

Jak sbírka pomůže?

Vzhledem k nákladnosti celého projektu - jako dobrovolníci z řad studentů si platíme letenky, ubytování, stravu a očkování. Součástí nákladů je i registrační poplatek, který se zvedl z původních 750 € na aktuálních 927 €. Celkové náklady tedy vychází 65 000 Kč na osobu. Projektu se účastní 30 dobrovolníků.

Pro spoustu studentů je to nereálná částka, proto prosíme o pomoc, abychom mohli akci uskutečnit. Tím nám pomůžete rozzářit úsměvy tamních lidí. V případě větších částek budeme investovat finance na další zdravotnické materiály pro Rwandu (extrakční páky, kleště, ultrazvuk, výplňové materiály,...)

Patrons 1

3048

Pro platbu můžete využít také tento QR kód, případně platbu zaslat na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 3048. Pro zanechání vzkazu využijte tlačítko DAROVAT, také pro běžný převod, platbu kartou a Apple/ Google Pay. Pro potvrzení o daru použijte vždy tlačítko DAROVAT. Více se dočtete v našich Darovacích podmínkách.

19 donations

500 Kč — Anonymous donor 1 month ago

1 500 Kč — Anonymous donor 1 month ago

500 Kč — Anonymous donor 1 month ago

“Děkujeme za vaši práci ”
2 112 Kč — Michaela Novobilska 1 month ago

“Příště třeba osobně”
252 Kč — Leona Lysáková 1 month ago

“Už teď obdivuji a doufám, že nám o tom popovídáte na nějaké přednášce!”
300 Kč — Daniela H. 1 month ago

500 Kč — Anonymous donor 1 month ago

252 Kč — Anonymous donor 1 month ago

5 000 Kč — Anonymous donor 1 month ago

1 221 Kč — Anonymous donor 1 month ago